Zahradní postřikovače

Zavlažování na zahradě

Jako každý rok udeří dříve či později letní vedra a nedá se už tolik spoléhat na přírodu, že nám zahradu zalije sama. A tak se musíme podívat, jestli nám doma všechno funguje a neteče. Stává se, že na zimu zapomeneme uklidit hadice, spojky, postřikovače a pokud v nich zůstane voda, tak mrazem popraskají. Měli bychom začít už od venkovního zahradního ventilu, kde bývá velké riziko, že ho zapomene před zimou včas vypustit. Jednou z hlavních součástí pro zavlažování jsou samozřejmě hadice. I tady se může stát, že po letech popraskají, přejedeme je sekačkou nebo si náš pes chtěl jenom hrát. Pro tyto případy slouží často opomíjená spojka hadic, která je pevným spojením obou přerušených konců hadice.

Kdo nemá doma zavlažování a má velkou plochu trávníku, určitě by se měl podívat na oscilační zavlažovače, které jsou vhodné pro obdélníkové tvary, jsou lehké, jednoduché na zapojení a zároveň dokáží zavlažit až 200m2. Nemáte přes léto na zahradě zelené hady? Nemyslíme živé, ale různě roztahané zahradní hadice. Které když chcete sekat, přehazujete z jedné strany na druhou, když se k vám chystá návštěva, tak to rychle hodíte zamotané do zahradního domku a pak to půl dne rozmotáváte? Přitom je na to jednoduché a elegantní řešení. Zahradní vozík. Zvládne až 60 metrů ½” hadice, namotané to máte dřív než řeknete švec a díky kolečkům si to převezete kamkoliv. A zvládne to i vaše babička.

Víte, co je dneska na zahradách hodně moderní? Vyvýšené záhony. A nový boom zažívají i skleníky. A tady se hodí náš miláček, prodloužený postřikovač s regulací proudu na rukojeti. Díky prodloužené rukojeti se dostanete i na špatně dostupná místa, jako jsou květináče na parapetech, zavěšené květináče, vyvýšené záhony. Pro rostliny to bude jako sprcha po celodenní práci. Každý to miluje. Zahrada by Vám měla dělat radost a měla by pro Vás být odpočinkem, tak si nenechte kazit náladu a investujte do kvalitního zahradního programu. Létu a zahradě zdar!