Těsnění do oken a do dveří

Špičkové těsnění do Vašich oken a dveří

My ano, máme naskladněno vše na novou sezónu. Kdo by chtěl vyhazovat peníze doslova oknem? Teď je ideální doba se na zimu připravit a vyměnit stará nefunkční těsnění za nové. V nabídce vedeme různé druhy samolepicích těsnění do oken i dveří. A jak se v nich vyznat? Mezi základní profily patří profily D, P, E a V. Tady je to ještě jednoduché, profil vypadá stejně jako dané písmeno.

A teď to, kde mnoho lidí trochu tápe. Který z nich vybrat?! Každý profil je na jinou mezeru. D profil 3-7 milimetrů, P profil 3-5 milimetrů, E profil 2-3,5 milimetru a V profil 2,5-5,5 milimetru. Ale jak zjistíme mezeru? Tady máme malý tip. Kdo má malé děti, bude mít výhodu. Stačí si na chvíli půjčit modelínu nebo nějakou podobnou plastelínu, udělat kuličku, vmáčknout do rámu a zavřít okno. Po otevření si změřit tloušťku zmáčknutí modelíny a máme velikost mezery, kterou potřebujeme utěsnit. Snadné, že? Ideálně si na okně takto změřit tři místa, nahoře dole a uprostřed.

Ale protože i my sami máme občas práce nad hlavu a hledáme nějaké jednodušší nebo rychlejší řešení, tak máme profil, který nám toto všechno usnadní. Už z názvu je patrné, že to je UNIVERSAL. Mezery zvládne 1,5-7 milimetrů, tudíž nám odpadne měření každého okna zvlášť a budeme mít jistotu, že okna nebo dveře budou všude stejně dobře utěsněná. Barvy u těchto základních profilů jsou bílá a hnědá. Barvy, které jsou nejčastější u rámů oken. A co u takových garáží, kde jsou mezery často větší a v zimě se tam dostane i sníh? I na to máme řešení! Samolepící profily D-list, které jsou od rozměru 8x6mm až po 21x17mm. Tak na co ještě čekáte, vyberte si svůj profil a začněte šetřit hned druhý den!